Jednoduchý recept

Kapr se smetanou a bílým vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10067
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
800 g Kapr obecný
1 kávová lžička Kečup
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Petržel - nať
1 dl Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 638kJ
1% Sacharidy 5 g
30% Tuky 23 g
10% Sodík 201 mg
66% Bílkoviny 37 g

Kapr se smetanou a bílým vínem postup přípravy receptu:

1

Omyté porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet.

2

V kastrole rozehřejeme máslo a kapra na něm po obou stranách opečeme.

3

Smetanu smícháme s moukou a vínem, přidáme kečup, worcester, sůl a přilijeme na opečené porce. Necháme několik minut zapéci.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept