Recept

Pečený bažant s ovocem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10068

Ingredience

1 ks Bažant obecný
2 ks Jablka
4 kávová lžička Kompot brusinkový
0,2 dl Martell cognac
80 g Máslo čerstvé
4 ks Pepř černý celý
1 ks Pomeranče
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

75% Kalorie 1,474 kcal
Kilojoule 6 168kJ
14% Sacharidy 51 g
103% Tuky 77 g
27% Sodík 548 mg
244% Bílkoviny 137 g

Pečený bažant s ovocem postup přípravy receptu:

1

Očištěného bažanta rozpůlíme, osolíme, vložíme do pekáče a zakapeme jej vínem a koňakem. Necháme marinovat asi 5 hodin.

2

Před pečením přidáme do pekáče máslo a nejdříve pečeme bažanta masitou stranou dolů, pak jej obrátíme. Maso poklademe plátky slaniny a pečeme po druhé straně - během pečení je podléváme vypečenou šťávou. Přidáme celý pepř, který po upečení odstraníme.

3

Na másle na pánvi opečeme plátky oloupaných jablek, prohřejeme i plátky pomeranče s kůrou a naporcovaného bažanta obložíme.

4

Na talíři každou porci ozdobíme kolečkem pomeranče a do jeho středu dáme lžičku brusinkového kompotu.

5

Podáváme s jablečnou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept