Recept

Jednoduchý jablkový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 10069

Ingredience

koláč
1,5 kávová lžička Citronová kůra
200 g Cukr moučkový
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
1,5 dl Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
náplň
5 polévková lžíce Cukr krupice
600 g Jablka
2 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 747kJ
20% Sacharidy 74 g
14% Tuky 11 g
1% Sodík 11 mg
13% Bílkoviny 8 g

Jednoduchý jablkový koláč postup přípravy receptu:

1

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme z nich těsto, které dáme asi na 30 minut do lednice.

2

Oloupeme jablka, zbavíme je jadřinců, nakrájíme či nastrouháme nahrubo a chvilku podusíme s cukrem a skořicí (skořici a cukr použijeme dle chuti).

3

Vyválíme z těsta dva pláty, jeden přeneseme na suchý plech. Rozetřeme na něj podušená jablka a přikryjeme druhým plátem, který potřeme bílkem.

4

Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut. Povrch koláče má mít zlatavou barvu.

5

Po vychladnutí koláč pocukrujeme vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept