Jednoduchý recept

Chodské lívance

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Chodské lívance 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 10070
Kategorie: Lívance, placičky

Ingredience

jablkové pyré
1 špetka Citronová kůra
1,5 kávová lžička Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
500 g Jablka
1 špetka Skořice mletá
Chodské lívance
30 g Cukr krupice
10 g Droždí
80 g Máslo čerstvé
5 dl Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 215kJ
28% Sacharidy 102 g
10% Tuky 7 g
10% Sodík 190 mg
28% Bílkoviny 16 g
Chodské lívance

Chodské lívance postup přípravy receptu:

1

V mléce rozmícháme žloutky a mouku, rozdrobíme do směsi droždí, přidáme špetku soli a dobře rozmícháme.

2

Těsto necháme vykynout a pak do něj lehce vmícháme z bílků ušlehaný sníh s trochou cukru.

3

Mezitím si připravíme jablkové pyré. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a podusíme s cukrem (lžíci cukru necháme stranou). Přidáme špetku nastrouhané citronové kůry a citronovou šťávu. Dusíme dokud se nám přebytečná voda nevydusí.

4

Na rozehřátém lívanečníku na másle upečeme po obou stranách lívance.

5

Usmažené lívance hojně potřeme jablkovým pyré a posypeme zbylým cukrem smíchaným se skořicí.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept