Chodské lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chodské lívance
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 10070 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
jablkové pyré | |
---|---|
1 špetka | Citronová kůra |
1,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
100 g | Cukr krupice |
500 g | Jablka |
1 špetka | Skořice mletá |
Chodské lívance | |
30 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
80 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 136,1mg |
Draslík | 240,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 209,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá, Cukr krupice, Droždí, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chodské lívance postup přípravy receptu:
1 | V mléce rozmícháme žloutky a mouku, rozdrobíme do směsi droždí, přidáme špetku soli a dobře rozmícháme. |
2 | Těsto necháme vykynout a pak do něj lehce vmícháme z bílků ušlehaný sníh s trochou cukru. |
3 | Mezitím si připravíme jablkové pyré. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a podusíme s cukrem (lžíci cukru necháme stranou). Přidáme špetku nastrouhané citronové kůry a citronovou šťávu. Dusíme dokud se nám přebytečná voda nevydusí. |
4 | Na rozehřátém lívanečníku na másle upečeme po obou stranách lívance. |
5 | Usmažené lívance hojně potřeme jablkovým pyré a posypeme zbylým cukrem smíchaným se skořicí. |