Recept

Polévka hlubockých rybářů

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 10074
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

30 g Celer bulvový
5 g Houby sušené
1 kg Kapr obecný
1 polévková lžíce Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Mrkev kořen
2 špetka Muškátový oříšek
4 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
30 g Sádlo škvařené
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
80 g Vnitřnosti z kaprů
1 l Vývar z hovězích kostí
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 585kJ
6% Sacharidy 23 g
43% Tuky 32 g
65% Sodík 1 g
104% Bílkoviny 58 g

Polévka hlubockých rybářů postup přípravy receptu:

1

Rybí vnitřnosti (mlíčí a jikry) omyjeme, z hlavy odstraníme žábry a vaříme každé zvlášť ve slané vodě asi 10 minut.

2

Po uvaření hlavu vyjmeme a obereme maso, které nakrájíme na drobné kousky a přidáme do rozmíchaných vařených vnitřností.

3

Očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme a dáme vařit do trošky vývaru.

4

Připravíme si z mouky a sádla jíšku, aby měla narůžovělou barvu a zalijeme ji prochladlým vývarem. Ochutíme pepřem a muškátovým květem, důkladně rozmícháme a necháme provařit.

5

V průběhu vaření si zvlášť uvaříme sušené houby, které pak najemno nasekáme a nalijeme i s vývarem z hub do provařené polévky, kterou jsme přecedili přes jemný cedník.

6

Do polévky zamícháme vařenou zeleninu, vnitřnosti s masem z hlavy, přilijeme rybí vývar a přidáme lžíci mléka. Necháme přejít varem.

7

Rozšleháme ve smetaně žloutek a vlijeme jej do polévky za stálého míchání. Polévku ještě dochutíme, ale již nevaříme.

8

Přidáme drobně nasekanou petrželku a najemno nakrájenou na másle opraženou housku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept