Králík z Provence - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík z Provence
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10075 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
800 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
100 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,1 l | Víno bílé |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 137,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 676,3mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Králičí maso, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík z Provence postup přípravy receptu:
1 | Omytého králíka odblaníme, protkneme slaninou a osolíme. |
2 | Na zbylé, jemně nakrájené slanině zpěníme nakrájenou cibuli a maso na ní po obou stranách opečeme. |
3 | Přidáme na plátky nakrájené houby, stroužek nasekaného česneku, víno a oloupaná, na plátky nakrájená rajčata. Vše dusíme do změknutí masa. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami nebo s noky. Můžeme použít i čerstvé hříbky nebo sušené, předem namočené houby.