Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10078 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 ks | Kapusta hlávková |
125 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřová uzená plec |
500 g | Vepřové maso tučné |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 špetka | Zázvor mletý |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 277,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 300,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Sádlo škvařené, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec, Vepřové maso tučné, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty postup přípravy receptu:
1 | Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vymačkáme ji a umeleme. |
2 | Žemli nakrájenou na plátky pokropíme mlékem a umeleme spolu s vepřovým masem, s uzeným masem a s cibulí. Směs smícháme s připravenou kapustou, osolíme, okořeníme a nakonec vmícháme 2 žloutky a 1 bílek. |
3 | Utvoříme 2 šišky, vložíme je do pekáče na rozehřáté sádlo a povrch potřeme bílkem. Pečeme za častého potírání vypečenou šťávou asi 1 1/2 hodiny. K podlévání použijeme silný vývar. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |