Recept

Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10078
Kategorie: Sekaná

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 ks Kapusta hlávková
125 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 ks Vejce slepičí
150 g Vepřová uzená plec
500 g Vepřové maso tučné
250 ml Vývar z hovězích kostí
1 špetka Zázvor mletý
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 967 kcal
Kilojoule 4 047kJ
12% Sacharidy 44 g
95% Tuky 71 g
30% Sodík 591 mg
67% Bílkoviny 38 g

Sekaná pečeně z vepřového masa a kapusty postup přípravy receptu:

1

Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka, vymačkáme ji a umeleme.

2

Žemli nakrájenou na plátky pokropíme mlékem a umeleme spolu s vepřovým masem, s uzeným masem a s cibulí. Směs smícháme s připravenou kapustou, osolíme, okořeníme a nakonec vmícháme 2 žloutky a 1 bílek.

3

Utvoříme 2 šišky, vložíme je do pekáče na rozehřáté sádlo a povrch potřeme bílkem. Pečeme za častého potírání vypečenou šťávou asi 1 1/2 hodiny. K podlévání použijeme silný vývar.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept