Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 1008
Kategorie: Cukroví

Ingredience

50 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
150 g Mandle
250 g Máslo čerstvé
300 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
3 ks Vanilkový lusk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 840kJ
11% Sacharidy 40 g
39% Tuky 29 g
2% Sodík 32 mg
13% Bílkoviny 7 g

Mandlové rohlíčky postup přípravy receptu:

1

Z mouky, másla, moučkového cukru, mletých mandlí, vejce, soli a dřeně z 1 vanilkového lusku vypracujeme hladké těsto. Zabalené v potravinářské folii ho necháme asi 30 minut odležet v lednici.

2

Předehřejeme si troubu na 175 stupňů Celsia.

3

Z těsta si vyválíme válečky asi 2 cm silné a z nich krájíme asi 2 cm velké kousky. Z nich pak tvoříme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

4

Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut, až jsou rohlíčky zbarvené dozlatova.

5

Na talíři smícháme jemný cukr se zbývající vanilkovou dření a rohlíčky ve směsi obalujeme dokud jsou ještě horké.

Poznámka

Abychom co nejlépe smíchali cukr s vanilkovou dření na obalení, je lepší obě přísady společně prosít. Místo této směsi ale můžeme použít také vanilkový cukr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept