Skopová žebírka á la Nelson - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová žebírka á la Nelson
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10080 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Sardelová pasta |
8 ks | Skopová žebra |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 100,2mg |
Vláknina | 934,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Sýr Parmezán, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sardelová pasta, Skopová žebra mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová žebírka á la Nelson postup přípravy receptu:
1 | Smícháme nasekanou cibuli, sardelovou pastu a jemně nasekanou petrželku. |
2 | Omyté maso mírně naklepeme a osolíme. Na másle (nebo na oleji) je opékáme na každé straně asi 4 minuty. Potom žebírka potřeme směsí cibule, sardelové pasty a petrželky, mírně podlijeme a dusíme. Přendáme je do zapékací mísy, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Zapečeme, až sýr zrůžoví a smetana se vsákne do masa. |
3 | Podáváme s rýží nebo s bramborami. |