Skopové řízky se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové řízky se smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10081 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
500 g | Skopová kýta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Zakysaná smetana |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 38,5mg |
Draslík | 168,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové řízky se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, kraje nařízneme a maso osolíme a na jedné straně poprášíme zázvorem. |
2 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a řízky na ní po obou stranách opečeme. Mírně podlité je dusíme a po chvíli přidáme papriku a citronovou šťávu. |
3 | Když jsou řízky měkké, přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme asi 5 minut. |
4 | Podáváme s noky, makaróny nebo s houskovými knedlíky. |