Jehněčí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí guláš
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10082 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Jehněčí kýta |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka polohrubá |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
0,3 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 203,5mg |
Draslík | 863,6mg |
Vláknina | 905,9mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí kýta, Paprika mletá sladká, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí guláš postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na menší kousky. |
2 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme papriku a ihned vložíme maso, aby se paprika nespálila. Osolíme, promícháme a opečeme nejdříve bez podlévání a potom podléváme vývarem. |
3 | Když je maso měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a za stálého míchání krátce povaříme. |
4 | Podáváme s houskovými knedlíky, těstovinami nebo s noky. |