Jednoduchý recept

Teplý krém z brambor a fazolek

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10083

Ingredience

120 g Bazalka
1 ks Bobkový list
480 g Brambory
80 g Cibule
200 g Fazolové lusky zelené
240 ml Olej olivový
80 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
1 l Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 965 kcal
Kilojoule 4 038kJ
12% Sacharidy 43 g
112% Tuky 84 g
63% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Teplý krém z brambor a fazolek postup přípravy receptu:

1

Fazolky omyjeme a se lžící oleje vaříme cca 3-4min ve vroucí vodě. Poté slijeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a společně s cibulí nasekanou najemno, 20ml oleje a bobkovým listem orestujeme v hrnci na živém ohni. Po 4-5min snížíme teplotu, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme zvolna vařit 10-15min.

2

Přidáme fazolky a rozmixujeme na krém. Vrátíme na sporák a vaříme dalších 5-6min. Ochutíme solí a pepřem.

3

Mezitím piniové oříšky s 200ml oleje, dvěma plátky česneku a trochou soli podrtíme paličkou, nejlépe v mramorovém hmoždíři. Postupně přidáváme lístky bazalky a nakonec nastrouhaný sýr.

4

Bramborový krém rozdělíme do misek, doplníme kapkami pesta a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept