Teplý krém z brambor a fazolek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý krém z brambor a fazolek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10083 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
120 g | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
480 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
200 g | Fazolové lusky zelené |
240 ml | Olej olivový |
80 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
1 l | Voda pitná |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,3mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Oříšky piniové, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý krém z brambor a fazolek postup přípravy receptu:
1 | Fazolky omyjeme a se lžící oleje vaříme cca 3-4min ve vroucí vodě. Poté slijeme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a společně s cibulí nasekanou najemno, 20ml oleje a bobkovým listem orestujeme v hrnci na živém ohni. Po 4-5min snížíme teplotu, zalijeme zeleninovým vývarem a necháme zvolna vařit 10-15min. |
2 | Přidáme fazolky a rozmixujeme na krém. Vrátíme na sporák a vaříme dalších 5-6min. Ochutíme solí a pepřem. |
3 | Mezitím piniové oříšky s 200ml oleje, dvěma plátky česneku a trochou soli podrtíme paličkou, nejlépe v mramorovém hmoždíři. Postupně přidáváme lístky bazalky a nakonec nastrouhaný sýr. |
4 | Bramborový krém rozdělíme do misek, doplníme kapkami pesta a ihned podáváme. |