Jednoduchý recept

Pečená jablečná omeleta

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10086

Ingredience

60 g Cukr krupice
4 ks Jablka
250 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 920kJ
15% Sacharidy 53 g
32% Tuky 24 g
7% Sodík 141 mg
20% Bílkoviny 11 g

Pečená jablečná omeleta postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme a každé rozkrojíme na 8 kousků. Cca 1min je orestujeme na 50g másla s polovinou množství cukru. Poté zakryjeme pokličkou a 5min podusíme.

2

Mezitím smícháme vejce, mléko, mouku, zbytek cukru a špetku soli.

3

Jablka naskládáme do zapékací mísy, poklademe zbylým máslem a zalijeme připravenou směsí. Pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 12-15min.

Poznámka

Hotovou omeletu posypeme moučkovým cukrem a podáváme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept