Brokolicová polévka s klobáskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolicová polévka s klobáskou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10087 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
400 g | Brokolice |
100 g | Klobása vepřová |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
60 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 23,0mg |
Draslík | 796,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 228,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,6mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Klobása vepřová, Paprika mletá sladká, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brokolicová polévka s klobáskou postup přípravy receptu:
1 | Šalotku nakrájíme nadrobno, brokolici rozdělíme na růžičky. Polovinu cibule orestujeme cca 2-3min na rozpáleném oleji, přidáme rozdrobenou klobásu, mletou papriku a po dalších cca 3min zalijeme bílým vínem. |
2 | Poté přidáme brokolici a zbytek šalotky, promícháme, po 1min nalijeme horký vývar a necháme 15min provařit. Nakonec dochutíme solí. |
3 | Hotovou polévku rozdělíme do misek a podáváme. |
Poznámka
Ideálně použijeme italskou klobásku "salsiccia". Polévku podáváme s opečenými toasty.