Jednoduchý recept

Kaštanová bábovka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10088

Ingredience

120 g Cukr krupice
5 g Kypřicí prášek do pečiva
120 g Mouka polohrubá
80 g Mouka z jedlých kaštanů
80 g Máslo čerstvé
30 g Solamyl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 061kJ
10% Sacharidy 37 g
18% Tuky 13 g
1% Sodík 24 mg
8% Bílkoviny 4 g

Kaštanová bábovka postup přípravy receptu:

1

Z vajec a cukru ušleháme šlehačem pěnu. Během šlehání přidáváme postupně oba druhy mouky, kypřicí prášek a škrobovou moučku. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo.

2

Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme směs. Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 30min. Po vyjmutí necháme bábovku 2min odpočinout, poté vyklopíme a necháme úplně vychladnout.

3

Těsně před podáváním posypeme moučkovým cukrem a kakaem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept