Recept

Vepřové závitky se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10091
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice
1 kávová lžička Mouka polohrubá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřové maso libové
0,3 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 293kJ
2% Sacharidy 6 g
61% Tuky 46 g
23% Sodík 453 mg
48% Bílkoviny 27 g

Vepřové závitky se smetanou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opaprikujeme. Na každý řízek dáme plátek slaniny a směs nasekané cibule a petrželky. Sbalíme do závitků a převážeme nebo sepneme.

2

V kastrole rozpálíme máslo a závitky na něm opečeme po celém povrchu. Mírně podlité je dusíme pod pokličkou doměkka, ke konci dušení necháme bez poklice povrch mírně zhnědnout.

3

Smetanu smícháme s hořčicí a moukou, vlijeme do šťávy a dusíme ještě 7 minut.

4

Podáváme s nočky nebo s makaróny sypanými nasucho opraženou strouhankou a zakapanými máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept