Vepřové kotlety se smetanou a vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety se smetanou a vínem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10092 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
0,1 l | Smetana 16% (pochoutková) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
1 dl | Víno bílé |
125 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 98,2mg |
Draslík | 525,1mg |
Vláknina | 918,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková), Vepřové kotlety, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety se smetanou a vínem postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety osolíme, poprášíme zázvorem, vložíme do misky a zalijeme vínem. Necháme je marinovat 1-2 hodiny. |
2 | Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a kotlety na obou stranách opečeme. Přendáme je do nahřátého kastrolu a uchováme na teplém místě. |
3 | Do másla s cibulí přidáme papriku, zamícháme a přilijeme víno, ve kterém jsme kotlety marinovali. Nakonec přilijeme trochu vývaru, vložíme kotlety a povaříme asi 5 minut. Přimícháme hustou smetanu a necháme přejít varem. |
4 | Podáváme s rýží. |