Recept

Vepřové kotlety marinované v bílém víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10094

Ingredience

1 ks Cibule
125 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Paprika mletá sladká
1 dl Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety
1 dl Víno bílé
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 307kJ
1% Sacharidy 4 g
27% Tuky 20 g
12% Sodík 237 mg
40% Bílkoviny 23 g

Vepřové kotlety marinované v bílém víně postup přípravy receptu:

1

Omyté kotlety lehce naklepeme, od kosti do poloviny uvolníme, osolíme a poprášíme zázvorem. Vložíme je do kastrolu, pokapeme vínem a necháme 1 hodinu uležet.

2

Na másle (nebo na oleji) opečeme kotlety na každé straně asi 3 minuty. Přendáme je do nahřáté nádoby.

3

Ve zbylém tuku mírně osmahneme jemně nakrájenou cibuli, poprášíme paprikou a zamícháme. Přilijeme marinádu z vína, trochu vývaru a smetanu. Povaříme 5 minut a kotlety v omáčce jen prohřejeme.

4

Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept