Vepřové kotlety marinované v bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety marinované v bílém víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10094 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
125 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
1 dl | Víno bílé |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 420,1mg |
Vláknina | 918,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno bílé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety marinované v bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety lehce naklepeme, od kosti do poloviny uvolníme, osolíme a poprášíme zázvorem. Vložíme je do kastrolu, pokapeme vínem a necháme 1 hodinu uležet. |
2 | Na másle (nebo na oleji) opečeme kotlety na každé straně asi 3 minuty. Přendáme je do nahřáté nádoby. |
3 | Ve zbylém tuku mírně osmahneme jemně nakrájenou cibuli, poprášíme paprikou a zamícháme. Přilijeme marinádu z vína, trochu vývaru a smetanu. Povaříme 5 minut a kotlety v omáčce jen prohřejeme. |
4 | Podáváme s rýží. |