Jihomoravský vepřový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihomoravský vepřový guláš
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10095 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
97,5 g | Hrášek |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
4 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 95,0mg |
Draslík | 835,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihomoravský vepřový guláš postup přípravy receptu:
1 | Na sádle opečeme na kousky nakrájené maso, osolíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Dusíme nejdříve bez podlévání, později mírně podléváme. |
2 | K poloměkkému masu přidáme na proužky nakrájené papriky zbavené semen, oloupaná, nakrájená rajčata a hrášek. Vše dusíme do změknutí zeleniny. |
3 | Zvlášť na másle dusíme na plátky nakrájené žampiony. Šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě a přidáme dušené žampiony. |
4 | Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky. |