Bramborové noky s cibulovou marmeládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové noky s cibulovou marmeládou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 10097 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
600 g | Brambory |
250 g | Cibule červená |
20 g | Cukr krupice |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Ocet kvasný lihový |
80 ml | Olej olivový |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 684,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové noky s cibulovou marmeládou postup přípravy receptu:
1 | Brambory nejprve uvaříme v mírně osolené vodě. |
2 | Mezitím připravíme marmeládu.Cibuli nahrubo nasekáme a lehce, 2-3min orestujeme na polovině rozpáleného oleje. Zalijeme octem, přidáme cukr, nastrouhaný zázvor, 400ml vody a cca 20min podusíme. |
3 | Brambory oloupeme, rozmačkáme a zpracujeme s moukou, strouhankou, vejcem a špetkou soli. Těsto vytvarujeme do dlouhých válečků, ty nakrájíme na kousky dlouhé cca 2cm, vidličkou je zmáčkneme a vytvoříme noky. Uvaříme v mírně osolené vodě. Slijeme ve chvíli, kdy vyplavou k povrchu. |
4 | Rozdělíme na talíře, ochutíme zbylým olejem a marmeládou a ihned podáváme. |