Jednoduchý recept

Perlička vařená v mléce s omáčkou z červeného vína

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10098
Kategorie: Maso

Ingredience

8 ks Artyčoky
10 g Cukr krupice
800 ml Mléko polotučné
50 ml Olej olivový
600 g Perlička
5 g Solamyl
1 kávová lžička Sůl
350 ml Víno červené
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,317 kcal
Kilojoule 5 511kJ
63% Sacharidy 226 g
34% Tuky 26 g
107% Sodík 2 g
175% Bílkoviny 98 g

Perlička vařená v mléce s omáčkou z červeného vína postup přípravy receptu:

1

Vinnou omáčku připravíme tak, že červené víno s cukrem necháme cca 20min vařit na živém ohni, dokud se nezredukuje cca na polovinu množství.

2

Maso z perličky nakrájíme na kusky a 2-3min orestujeme na 30ml rozpáleného oleje. Ochutíme solí a zalijeme mlékem. Po 15min maso z mléka vyjmeme a tekutinu necháme vařit dalších cca 10min. Přidáme nastrouhaný zázvor a dochutíme solí. Poté perličku vrátíme do hrnce, povaříme ještě 1min a odstavíme.

3

Mezitím očistíme artyčoky, rozkrojíme je na 4 části a orestujeme na zbylém oleji. Zalijeme naběračkou vody a necháme dusit cca 8min.

4

Vinnou omáčku zahustíme maizenou rozpuštěnou v trošce vody a asi 1min povaříme.

5

Maso rozdělíme na talíře a podáváme spolu s artyčoky a omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept