Perlička vařená v mléce s omáčkou z červeného vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perlička vařená v mléce s omáčkou z červeného vína
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 10098 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Artyčoky |
10 g | Cukr krupice |
800 ml | Mléko polotučné |
50 ml | Olej olivový |
600 g | Perlička |
5 g | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
350 ml | Víno červené |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 217g |
---|---|
Cholesterol | 177,5mg |
Draslík | 8g |
Vláknina | 216g |
Vitamín A | 261,8mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 234,3mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Cukr krupice, Sůl, Víno červené, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Perlička, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perlička vařená v mléce s omáčkou z červeného vína postup přípravy receptu:
1 | Vinnou omáčku připravíme tak, že červené víno s cukrem necháme cca 20min vařit na živém ohni, dokud se nezredukuje cca na polovinu množství. |
2 | Maso z perličky nakrájíme na kusky a 2-3min orestujeme na 30ml rozpáleného oleje. Ochutíme solí a zalijeme mlékem. Po 15min maso z mléka vyjmeme a tekutinu necháme vařit dalších cca 10min. Přidáme nastrouhaný zázvor a dochutíme solí. Poté perličku vrátíme do hrnce, povaříme ještě 1min a odstavíme. |
3 | Mezitím očistíme artyčoky, rozkrojíme je na 4 části a orestujeme na zbylém oleji. Zalijeme naběračkou vody a necháme dusit cca 8min. |
4 | Vinnou omáčku zahustíme maizenou rozpuštěnou v trošce vody a asi 1min povaříme. |
5 | Maso rozdělíme na talíře a podáváme spolu s artyčoky a omáčkou. |