Jednoduchý recept

Hovězí polévka s noky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 101
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

25 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hrubá
10 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
20 g Sůl
120 g Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 839kJ
5% Sacharidy 19 g
13% Tuky 10 g
75% Sodík 2 g
20% Bílkoviny 11 g

Hovězí polévka s noky postup přípravy receptu:

1

Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme.

2

Do vařícího osoleného mléka přidáme máslo a za stálého míchání zasypeme prosátou moukou. Těsto mícháme tak dlouho, až se nelepí na vařečku. Necháme je vychladnout a do vychladlého těsta zamícháme vejce.

3

Noky vykrajujeme navlhčenou kávovou lžičkou - 3 na 1 porci.Vkládáme je do vařící, mírně osolené vody a 3-4 minuty vaříme.

4

Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a zalijeme trochou vývaru z hovězích kostí.

5

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s noky až při podávání.

Poznámka

Vejce slepičí: (3ks) Voda pitná: na uvaření a propláchnutí noků - dle potřeby

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept