Jednoduchý recept

Mořský jazyk s aromatickým tatarákem z fenyklu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10100

Ingredience

1 ks Citrony
600 g Fenykl obecný
500 g Filé z mořského jazyka
250 g Jogurt bílý
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
40 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 815 kcal
Kilojoule 3 408kJ
24% Sacharidy 86 g
55% Tuky 41 g
16% Sodík 322 mg
89% Bílkoviny 50 g

Mořský jazyk s aromatickým tatarákem z fenyklu postup přípravy receptu:

1

Fenykl očistíme, nakrájíme na kostičky a pokapeme šťávou vylisovanou z citronu. Přidáme trochu nastrouhané citronové kůry, polovinu oleje, špetku soli, trochu kopru, nastrouhaný zázvor a necháme cca 30min marinovat.

2

Mezitím mořský jazyk nakrájíme na kostky a v páře podusíme 3-4min. Rozdělíme na talíře, ochutíme zbytkem oleje, solí a pepřem.

3

Fenykl slijeme z marinády, promícháme s jogurtem a přidáme k rybě. Ihned podáváme.

Poznámka

Kopr můžeme nahradit zelenými snítkami fenyklu, mají mnohem jemnější chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept