Mořský jazyk s aromatickým tatarákem z fenyklu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk s aromatickým tatarákem z fenyklu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10100 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
600 g | Fenykl obecný |
500 g | Filé z mořského jazyka |
250 g | Jogurt bílý |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
40 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 68,1mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 122g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Fenykl obecný, Filé z mořského jazyka, Jogurt bílý, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk s aromatickým tatarákem z fenyklu postup přípravy receptu:
1 | Fenykl očistíme, nakrájíme na kostičky a pokapeme šťávou vylisovanou z citronu. Přidáme trochu nastrouhané citronové kůry, polovinu oleje, špetku soli, trochu kopru, nastrouhaný zázvor a necháme cca 30min marinovat. |
2 | Mezitím mořský jazyk nakrájíme na kostky a v páře podusíme 3-4min. Rozdělíme na talíře, ochutíme zbytkem oleje, solí a pepřem. |
3 | Fenykl slijeme z marinády, promícháme s jogurtem a přidáme k rybě. Ihned podáváme. |
Poznámka
Kopr můžeme nahradit zelenými snítkami fenyklu, mají mnohem jemnější chuť.