Recept

Vepřové ragú se smetanovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10101
Kategorie: Maso

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Protlak rajčatový
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec
3 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 263kJ
7% Sacharidy 27 g
51% Tuky 38 g
16% Sodík 313 mg
48% Bílkoviny 27 g

Vepřové ragú se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájený celer, promícháme a vložíme omyté, na proužky nakrájené maso. Vše osolíme a dusíme bez podlévání na mírném ohni.

2

Po chvíli přidáme koření, rajčatový protlak, hořčici, přilijeme víno, mírně podlijeme a dusíme doměkka.

3

Když je maso měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a povaříme. Zrnka koření z omáčky vyjmeme.

4

Podáváme s rýží, těstovinami nebo s knedlíky ze strouhanky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept