Jednoduchý recept

Hruškový koláč Frangipane

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 10106

Ingredience

1 ks Citrony
270 g Cukr krupice
600 g Hrušky
120 g Mandle mleté
1 ks Mandlová pusinka
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
1 ks Skořice celá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 296kJ
19% Sacharidy 69 g
40% Tuky 30 g
3% Sodík 57 mg
13% Bílkoviny 7 g

Hruškový koláč Frangipane postup přípravy receptu:

1

Hrušky omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a každou rozkrojíme na 4 měsíčky. Do kastrůlku nalijeme 500ml vody, přidáme 150g cukru, tyčinku skořice, plátek citronu, vložíme hrušky a cca 20min povaříme.

2

Změklé máslo ušleháme se zbytkem cukru do pěny. Přimícháme nejprve vejce, poté madlovou moučku, mouku, rozdrobenou mandlovou pusinku a špetku soli. Směs vlijeme do zapékací mísy a poklademe okapanými plátky hrušek.

3

Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 20min. Po vyjmutí necháme koláč vychladnout. Servírujeme v míse, porcujeme lžící až u stolu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept