Hamburský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hamburský guláš
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10108 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
750 g | Hovězí maso zadní |
1 špetka | Kmín drcený |
1 špetka | Majoránka |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
0,1 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 124,2mg |
Draslík | 83,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová kůra, Kmín drcený, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Sardelová pasta, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hamburský guláš postup přípravy receptu:
1 | Slaninu drobně nakrájíme a sklovitě vyškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a na tomto základě opečeme na kostky nakrájené maso. Mírně osolíme, přidáme nasekaný česnek, koření a mírně podlité vše dusíme téměř doměkka. |
2 | Maso podlijeme vínem a dusíme asi 5 minut. Když je maso měkké, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a necháme přejít varem. |
3 | Podáváme s nočky nebo s makarony. |