Kokosová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kokosová roláda
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 10111 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
150 g | Kokos - mletý (Kopra) |
150 g | Máslo čerstvé |
Kokosová roláda | |
260 g | Cukr moučkový |
60 g | Kakao - prášek |
11 polévková lžíce | Mléko polotučné |
900 g | Piškoty dětské kulaté |
100 g | Poleva čokoládová |
2 polévková lžíce | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 18,7mg |
Draslík | 111,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Cukr moučkový, Kakao - prášek, Poleva čokoládová, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Piškoty dětské kulaté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kokosová roláda postup přípravy receptu:
1 | Piškoty umeleme, přidáme cukr, mléko, rum a kakao. Vypracujeme vláčné těsto, které za pomoci cukru a kousku igelitu rozválíme na obdélník. |
2 | Vyválený plát dáme na 15 minut do chladničky, aby nám ztuhl. |
3 | Mezitím si připravíme kokosovou náplň z másla, kokosové moučky a cukru. |
4 | Tu pak rozetřeme na ztuhlý plát a svineme do rolády. Z tohoto množství lze vytvořit dvě menší rolády. |
5 | Povrch polijeme čokoládovou polevou. Necháme do druhého dne v chladu. |
Poznámka
Musíme počítat s časem na uležení při přípravě 15 minut a po dokončení asi 12 hodin.
Této roládě neodolá žádná naše návštěva. Nesmí chybět v seznamu našeho vánočního cukroví. Někdy roládu polévám čokoládou a někdy ne, záleží na momentální chuti i bez polevy je vynikající. Komu by se zdála při zpracování tužší, doporučuji zředit uvařenou mletou kávou