Kapr na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na houbách
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10113 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
250 g | Houby čerstvé |
800 g | Kapr obecný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 152,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 113,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na houbách postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra osušíme, osolíme a potřeme citronovou šťávou. |
2 | Na pánvi rozškvaříme slaninu, vložíme na ni porce ryby, opepříme, opékáme a stále potíráme šťávou. |
3 | Ke konci pečení přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby a vše necháme ještě 15 minut dusit. Hotového kapra s houbami dáme na horkou mísu a přelijeme rozšlehanou smetanou. |
4 | Ihned podáváme. |