Jehněčí v hrnci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí v hrnci
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10117 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
600 g | Jehněčí plec |
1 ks | Karotka |
40 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
5 g | Petržel - nať |
0,5 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 598,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Jehněčí plec, Karotka, Nové koření celé, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí v hrnci postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Osolíme, přidáme ocet, nakrájenou cibuli, karotku, mrkev a pórek. Pod pokličkou vše vaříme doměkka. |
2 | Hotový pokrm upravíme na mísu a posypeme směsí nasekané petrželky, utřeného česneku a na másle osmažené strouhanky. |