Recept

Dušené (sautierované) kuře se žampiony

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10119
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 ks Kuře
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar drůbeží
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,097 kcal
Kilojoule 4 591kJ
1% Sacharidy 4 g
101% Tuky 76 g
35% Sodík 690 mg
145% Bílkoviny 82 g

Dušené (sautierované) kuře se žampiony postup přípravy receptu:

1

Omyté kuře rozporcujeme, osolíme a mírně opepříme.

2

V pánvi na rozpuštěném másle maso zlehka osmahneme po obou stranách dozlatova a přendáme je na talíř.

3

V tuku od opékání osmahneme jemně nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampiony, vše podlijeme vývarem a vložíme zpět kousky kuřete. Za stálého natřásání nad ohněm (sautierování) udusíme doměkka.

4

Hotové kuře rozložíme na horkou mísu, žampiony poprášíme moukou, zalijeme vývarem, krátce povaříme a nalijeme na kuře.

5

Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept