Kuřecí frikasé se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí frikasé se žampiony
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10120 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,3 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
1 ks | Kuře |
20 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
80 g | Žampiony čerstvé |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 511,8mg |
Draslík | 911,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Kuře, Muškátový květ, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí frikasé se žampiony postup přípravy receptu:
1 | V hrnci uvedeme do varu 1 l osolené vody, přidáme máslo, bobkový list, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a rozporcované kuře. Vše uvaříme doměkka, kuře vyjmeme a stáhnuté z kůže uchováme na teplém místě. |
2 | Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem a svaříme na hustou omáčku. |
3 | Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky, udusíme na másle doměkka a vložíme je do omáčky. Přidáme špetku muškátu a citronovou šťávu. |
4 | Nakonec do hotové omáčky vmícháme smetanu, zahustíme ji žloutky a nalijeme na kuře. |
5 | Podáváme s rýží. |