Recept

Kuřecí frikasé se žampiony

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 10120
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,3 ks Cibule
0,5 ks Citrony
1 ks Kuře
20 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
80 g Žampiony čerstvé
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,057 kcal
Kilojoule 4 422kJ
3% Sacharidy 12 g
97% Tuky 73 g
25% Sodík 500 mg
149% Bílkoviny 84 g

Kuřecí frikasé se žampiony postup přípravy receptu:

1

V hrnci uvedeme do varu 1 l osolené vody, přidáme máslo, bobkový list, očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a rozporcované kuře. Vše uvaříme doměkka, kuře vyjmeme a stáhnuté z kůže uchováme na teplém místě.

2

Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem a svaříme na hustou omáčku.

3

Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky, udusíme na másle doměkka a vložíme je do omáčky. Přidáme špetku muškátu a citronovou šťávu.

4

Nakonec do hotové omáčky vmícháme smetanu, zahustíme ji žloutky a nalijeme na kuře.

5

Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept