Recept

Rizoto z kuřecích jater

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10121
Kategorie: Rizota

Ingredience

0,5 ks Cibule
100 g Játra kuřecí
20 g Máslo čerstvé
60 g Olej stolní
0,5 kávová lžička Protlak rajčatový
300 g Rýže dušená
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 475kJ
5% Sacharidy 19 g
34% Tuky 25 g
31% Sodík 627 mg
22% Bílkoviny 12 g

Rizoto z kuřecích jater postup přípravy receptu:

1

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme neopranou rýži a osmahneme ji dosklovita. Zalijeme vývarem, osolíme a za stálého míchání a občasného podlévání rýži dovaříme.

2

Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájená játra, opečeme je, přidáme rajčatový protlak, podlijeme trochou vývaru a svaříme.

3

Játra smícháme s rýží a nastrouhaným parmezánem, upravíme na mísu a podáváme s vločkami másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept