Rizoto z kuřecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto z kuřecích jater
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10121 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
100 g | Játra kuřecí |
20 g | Máslo čerstvé |
60 g | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Protlak rajčatový |
300 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 111,9mg |
Draslík | 344,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra kuřecí, Olej stolní, Rýže dušená, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto z kuřecích jater postup přípravy receptu:
1 | Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme neopranou rýži a osmahneme ji dosklovita. Zalijeme vývarem, osolíme a za stálého míchání a občasného podlévání rýži dovaříme. |
2 | Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájená játra, opečeme je, přidáme rajčatový protlak, podlijeme trochou vývaru a svaříme. |
3 | Játra smícháme s rýží a nastrouhaným parmezánem, upravíme na mísu a podáváme s vločkami másla. |