Bujonové brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bujonové brambory
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10124 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
750 g | Brambory |
5 g | Celer - nať |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
5 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
50 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 6,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Pažitka, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bujonové brambory postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, omyjeme, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. |
2 | Přidáme na nudličky nakrájený pórek, kmín a nasekanou celerovou nať. Vše uvaříme hodně doměkka. |
3 | Podáváme se zbylým vývarem, povrch posypeme nasekanou pažitkou. |
4 | Bujonové brambory jsou vhodnou přílohou k vařenému hovězímu masu. |