Opečené šťouchané brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečené šťouchané brambory
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10125 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
750 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 14,6mg |
Draslík | 814,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečené šťouchané brambory postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Na rozpáleném sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme brambory, osolíme, opepříme, rozšťoucháme a opečeme je. |
3 | Podáváme jako přílohu k vařenému hovězímu masu, smaženým játrům nebo k opečeným uzeninám. |
Opečené šťouchané brambory jsou naprosto báječné a to nejen po stránce chuti a vůně, ale také po stránce časové a finanční. Recept má od nás pět hvězdiček a všem ho vřele doporučujeme. Jako maso jsme zvolili vepřové.