Zapražené brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapražené brambory
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10128 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené ve slupce |
0,3 ks | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín celý |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
40 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 11,4mg |
Draslík | 678,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené ve slupce, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapražené brambory postup přípravy receptu:
1 | Ze sádla a mouky připravíme hnědou jíšku a krátce v ní osmahneme jemně nakrájenou cibuli a petrželku. Zalijeme vývarem, přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme bobkový list a špetku tymiánu. Omáčku dobře provaříme. |
2 | Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do omáčky a chvíli povaříme. |
3 | Podáváme s kyselou okurkou a uzeninou nebo jako přílohu k vařenému hovězímu masu. |