Jablkový koláč po francouzsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový koláč po francouzsku
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 10131 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
65 g | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
150 g | Listové těsto |
250 g | Marmeláda meruňková |
55 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 13,9mg |
Draslík | 107,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 107,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový koláč po francouzsku postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto rozválíme, vyložíme jím crispový talíř a odložíme do chladu. |
2 | Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je vějířovitě na těsto tak, aby se částečně překrývaly. Posypeme cukrem, poklademe kousky másla a upečeme v multifunkční troubě dle návodu na funkci Crisp. |
3 | Před koncem pečení prohřejeme zavařeninu, promícháme s rumem a potřeme jí koláč. |
4 | Necháme vychladnout a poté ihned podáváme. |