Parmice nachová na fenyklu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice nachová na fenyklu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 10132 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kg | Parmice |
1 polévková lžíce | Pastis |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 640,7mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Parmice, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pastis, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice nachová na fenyklu postup přípravy receptu:
1 | Fenykl nakrájíme podélně na tenké nudličky, rajčata omyjeme a rozkrojíme na kolečka. Společně orestujeme cca 15min na rozpáleném oleji. Poté přidáme pastis, ochutíme solí a šťávu necháme zredukovat. |
2 | Očištěné, vykuchané ryby naplníme zeleninovou směsí, položíme na čtverce pečicího papíru, ochutíme solí, pepřem a uzavřeme do balíčku. |
3 | Pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 10min, ihned podáváme. |