Recept

Kuřecí polévka Succotash

  • Kanada
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 10133

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
430 g Fazole bílé sterilované
220 g Kukuřice cukrová
1400 g Kuře
1 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,353 kcal
Kilojoule 5 663kJ
11% Sacharidy 41 g
87% Tuky 65 g
71% Sodík 1 g
143% Bílkoviny 80 g

Kuřecí polévka Succotash postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme olej a vložíme do něj na drobno nasekanou cibuli. Podusíme do měkka na mírném ohni, přidáme porce kuřete, vývar a bouquet garni, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, zmírníme plamen a pod pokličkou vaříme asi 30 - 40 minut, dokud není kuře měkké.

2

Porce kuřete z hrnce vyndáme, stejně tak bouquet garni a z povrchu polévky lžící sebereme tuk. Poté polévku opět přivedeme k varu, vmícháme do ní fazole a kukuřici, zmírníme plamen a zakryté pokličkou vaříme asi 10 minut.

3

Vychladlé kuřecí maso obereme z kostí, nakrájíme na malé kostičky a vrátíme jej do hrnce s polévkou, povaříme ještě 5 minut, poté odstavíme a přimícháme do ní smetanu a na jemno nasekanou petrželku.

Poznámka

Bouquet garni je svazek obsahující petrželovou nať, tymián, majoránku a bobkový list. Polévku podáváme v nahřátých talířích s čerstvou bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept