Jednoduchý recept

Drůbeží polévka s vlašskými ořechy

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 10136

Ingredience

1 ks Brambory
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
60 g Fazolové lusky zelené
150 g Krůtí maso
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
60 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
800 ml Vývar drůbeží
0,5 kávová lžička Šalvěj sušená

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 431kJ
4% Sacharidy 15 g
42% Tuky 31 g
36% Sodík 710 mg
27% Bílkoviny 15 g

Drůbeží polévka s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme olej, podusíme na něm na drobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený celer do měkka. Přisypeme mouku, šalvěj, trochu pepře a za stálého míchání vaříme 2 minuty.

2

Přilijeme vývar, šťávu z pečeného krůtího masa a za občasného míchání polévku přivedeme k varu. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, na kousky pokrájené fazolky a na kostičky nakrájený brambor. Zmírníme teplotu a vaříme pod pokličkou asi 15 minut.

3

Do polévky přidáme pečené krůtí maso, rozpůlené vlašské ořechy, opepříme a vaříme mírným varem ještě 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Polévku odstavíme, vmícháme do ní smetanu, přisypeme na drobno nasekanou petrželku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept