Drůbeží polévka s vlašskými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbeží polévka s vlašskými ořechy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 10136 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
60 g | Fazolové lusky zelené |
150 g | Krůtí maso |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
60 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Šalvěj sušená |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
800 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 63,8mg |
Draslík | 376,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 140,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Fazolové lusky zelené, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šalvěj sušená, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbeží polévka s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej, podusíme na něm na drobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený celer do měkka. Přisypeme mouku, šalvěj, trochu pepře a za stálého míchání vaříme 2 minuty. |
2 | Přilijeme vývar, šťávu z pečeného krůtího masa a za občasného míchání polévku přivedeme k varu. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, na kousky pokrájené fazolky a na kostičky nakrájený brambor. Zmírníme teplotu a vaříme pod pokličkou asi 15 minut. |
3 | Do polévky přidáme pečené krůtí maso, rozpůlené vlašské ořechy, opepříme a vaříme mírným varem ještě 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Polévku odstavíme, vmícháme do ní smetanu, přisypeme na drobno nasekanou petrželku a podáváme. |