Jednoduchý recept

Rajská polévka s krůtím masem a krupkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 10137
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

3 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
60 g Čočka jedlá
60 g Ječné kroupy
450 g Krůtí prsa
1 kávová lžička Majoránka
3 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tabasco
1 kávová lžička Tymián čerstvý
800 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 658kJ
11% Sacharidy 39 g
22% Tuky 16 g
53% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Rajská polévka s krůtím masem a krupkami postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci rozpálíme olej a za stálého míchání na něm asi 5 minut opékáme na kousky nakrájené krůtí maso.

2

Přidáme na kolečka nakrájený celer a mrkev, rajčata, na drobno nakrájenou cibuli, rajský protlak, krupky, čočku a zalijeme vývarem. Dochutíme majoránkou a tymiánem, solí a trochou pepře. Polévku přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 50 - 60 minut, dokud zelenina a krupky nezměknou.

3

Hotovou polévku odstavíme, vmícháme do ní tabasco a sekanou petrželku a podáváme.

Poznámka

Podáváme v nahřátých talířích s teplými křupavými bagetami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept