Rajská polévka s krůtím masem a krupkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajská polévka s krůtím masem a krupkami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 10137 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
60 g | Čočka jedlá |
60 g | Ječné kroupy |
450 g | Krůtí prsa |
1 kávová lžička | Majoránka |
3 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tabasco |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
800 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 73,1mg |
Draslík | 806,6mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 287,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Čočka jedlá, Krůtí prsa, Majoránka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tabasco, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ječné kroupy, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajská polévka s krůtím masem a krupkami postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci rozpálíme olej a za stálého míchání na něm asi 5 minut opékáme na kousky nakrájené krůtí maso. |
2 | Přidáme na kolečka nakrájený celer a mrkev, rajčata, na drobno nakrájenou cibuli, rajský protlak, krupky, čočku a zalijeme vývarem. Dochutíme majoránkou a tymiánem, solí a trochou pepře. Polévku přivedeme k varu, zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 50 - 60 minut, dokud zelenina a krupky nezměknou. |
3 | Hotovou polévku odstavíme, vmícháme do ní tabasco a sekanou petrželku a podáváme. |
Poznámka
Podáváme v nahřátých talířích s teplými křupavými bagetami.