Pečený losos s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený losos s fenyklem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10138 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Fenykl obecný |
700 g | Losos - filety |
20 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 91,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 80g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl obecný, Losos - filety, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený losos s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve v hmoždíři nahrubo rozdrdíme pepř a posypeme jím fenykl nakrájený na kostičky a plátky lososa. Ochucený fenykl orestujeme krátce, cca 1min na rozpáleném oleji. Na pečící papír rozložíme lososa a fenykl, osolíme, zakryjeme dalším pečícím papírem, po stranách uzavřeme a pečeme v troubě předehřáté na 200C 10-12min. |
2 | Po vyjmutí balíčky rozbalíme, filety rozdělíme na talíře a podáváme spolu s pečeným fenyklem. |
Poznámka
Použijeme směs čtyř druhů pepře, a to černý, bílý, zelený a růžový